top of page
  • Skribentens bildWille Modin

INSE RECYCLE STÄNGER

Vi, liksom många av er kära vänner, älskar idén med Inse Recycle. Men tyvärr är det ju ganska mycket mer än så som krävs för att en butik ska vara lönsam. Försäljningen under det senaste året har inte varit bra nog, därför har vi nu valt att kasta in handduken och bestämt oss för att avveckla verksamheten.


Första halvåret snurrade butiken på helt ok. Det kändes ganska tryggt och stabilt men sedan kom vintern (åtminstone enligt kalendern) och ungefär där startade uppförsbacken. Sedan dess har vi kämpat, och vridit på de rattar vi kunnat för att försöka hitta rätt med Recycle. Tajmingen, och pandemin som slog till med dunder och brak, gjorde givetvis uppförsbacken ännu brantare.


Anledningarna är många. Vi har haft ambitionen om ett sortiment bestående av nyare begagnade eller aldrig använda varor, inlämnade av privatpersoner. Som dessutom ligger rätt i tiden. Detta skulle ganska snabbt visa sig bli den allra största utmaningen.


Mängden inlämningar har det aldrig varit något fel på. Kvalitén däremot, har i många fall inte gått i linje med vad vi efterfrågat. Vi upplever generellt att det varit väldigt komplicerat att nå ut med vårt budskap och få våra "inlämnare" att förstå vår vision. Den självklara lösningen på detta skulle varit bättre och tydligare marknadsföring. Vilket i sin tur kostar mycket pengar. Här har vi helt enkelt inte vågat satsa i motgång.


Frustrationen har varit stor då vi behövt tumma på inlämningarna och sänka ribban, för att erbjuda ett någorlunda brett sortiment. Såhär i efterhand kanske vi skulle varit ännu mer selektiva och hållit fast vid vår grundidé. En besvärlig situation minst sagt.


Vissa saker flyger, andra inte. Det är bara att gå vidare! Vi skulle gärna återuppta Recycle på ett eller annat sätt i framtiden. Var det landar, återstår att se.


Ni som lämnat in varor nyligen kommer få (om ni inte redan fått) ett sms om att ni är välkomna att hämta tillbaka era varor, samt göra en avstämning för eventuell utbetalning.


Sista men inte minst vill vi tacka alla er, som lämnat in och handlat på Inse Recycle. Stort stort tack!


Tillsvidare kör vi en renodlad Inse-outlet i lokalen, där du kan göra fina fynd från tidigare säsonger. Värt att nämna är att vi redan nu har nya planer! Håll utkik i våra kanaler framöver.


VH,

// Wille400 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page